Εκκληση για το Κοινωνικο Παντοπωλείο

Friday, 13/10/2017 mail to HalandriCity.GR

 


13/10/2017

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Χαλανδρίου υποστηρίζονται περίπου 1000 συμπολίτες μας  με σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω ανεργίας και άλλων επιπτώσεων της κρίσης. Κάποιοι από αυτούς βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης ένδειας. Σε περίπου 100 προσφέρεται καθημερινά έτοιμο φαγητό, ενώ στους υπόλοιπους χορηγούνται τρόφιμα σε συσκευασίες μακράς διάρκειας μία φορά το μήνα.

Η εξασφάλιση των τροφίμων γίνεται από συνεισφορές συμπολιτών μας, χορηγίες διαφόρων επιχειρήσεων και χρηματοδότηση από τον δήμο. Όμως οι ανάγκες υπερβαίνουν κάθε προϋπολογισμό, καθώς κάθε μέρα προστίθενται και εκείνοι που απειλούνται με έξωση, τους κόβεται το ρεύμα, χάνουν την ασφάλιση, ή δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε για ένα εισιτήριο για τις αναγκαίες μετακινήσεις τους.

Για τον λόγο αυτόν απευθύνομαι σε σας προσωπικά  εκ μέρους των κοινωνικών δομών του δήμου μας και σας παρακαλώ να ρωτήσετε καταστήματα τροφίμων (κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, μανάβικα, μπακάλικα) της γειτονιάς σας αν μπορούν να προσφέρουν κατά διαστήματα κάποια πακέτα. Εφόσον ενδιαφέρονται, θα λάβουν επίσημη επιστολή από τη δημοτική αρχή, ένα σήμα που θα ενημερώνει τους πελάτες τους ότι το κατάστημα υποστηρίζει τις κοινωνικές δομές και η προσφορά τους θα αναφέρεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σας παρακαλώ ενημερώστε με για όποιο κατάστημα έχει θετική ανταπόκριση ώστε να προβούμε στη δέουσα επικοινωνία και ανταπόκριση.

Ευχαριστώ

Ευγενία Κατούφα

Δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου



Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του δήμου Χαλανδρίου www.halandri.gr



Adv.