Την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Sunday, 21/11/2021 mail to HalandriCity.GR

 


21/11/2021

Την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, προέκρινε για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Χαλανδρίου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10 Νοεμβρίου 2021. Με βάση την απόφαση αυτή, απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη (Δείτε ΕΔΩ όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά):

Ωφελούμενοι ΚΕΑ ή εγγεγραμμένοι στα προγράμματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Άτομα με αναπηρία 67% και άνω
Μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 25.000 ευρώ (για ένα παιδί). Για κάθε επιπλέον μέλος προστίθεται το ποσό των 3.000 ευρώ.
Οικογένειες με τρία παιδιά και εισόδημα έως 45.000 ευρώ
Οικογένειες με τέσσερα παιδιά και εισόδημα έως 55.000 ευρώ
Οικογένειες με πέντε παιδιά και άνω, και εισόδημα έως 75.000 ευρώ.

Με μεγάλη πλειοψηφία, επίσης, εγκρίθηκε η πρόταση της διοίκησης να παραμείνουν σταθερά τα τέλη κοινόχρηστων χώρων, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη επιβάρυνση των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης, λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, ο Δήμος Χαλανδρίου προχωρά σε εξορθολογισμό των δημοτικών τελών, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι δυσθεώρητες ανατιμήσεις στο κόστος του ρεύματος –κατά 40%- και των καυσίμων, όπως επίσης και η μεγάλη αύξηση των τελών που καταβάλουν οι δήμοι στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Ν. Αττικής (ΕΔΣΝΑ).  Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε μικρή μεταβολή των δημοτικών τελών κατά 15 λεπτά του ευρώ / τ.μ., προκειμένου να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στο καθήκον του για καθαρή πόλη. Διαβάστε περισσότερα στον σύνδεσμο:

https://www.chalandri.gr/uncategorized/77877/

 

 

Adv.